Wil je ons ook helpen?
JA! IK WIL OOK DONEREN

Kim

Kim

Hallo Ik ben Kim Jans.
Graag wil ik me even voorstellen aan jullie.
Op 27 september 1995 zag ik in Balgoy voor het eerst het daglicht en mijn ouders Frans en Petra waren trots op mij.
Ik had al een oudere broer Mike waar ik later mee op kon trekken.
Mijn eerste levensjaren verliepen niet zoals bij ieder kind, ik had bepaalde dingen die ik niet prettig vond en dat liet ik duidelijk merken.
Regelmaat was wat ik nodig had en alles moest voorspelbaar zijn anders kon ik er niet mee overweg en raakte ik overstuur.
Na 4 jaar kwamen mijn ouders via onderzoeken erachter dat ik het FragieleX-syndroom had. Ik had vanaf die dag een etiket waarop we konden zien wat het allemaal met zich meebracht. Fijn dat het een naam had waarmee je verder kon maar minder fijn dat ik een beperking had.

Via de basisschool op ons dorp waar ik de eerste 7 jaar had doorgebracht, kwam ik in Druten op de KOM terecht. Ik heb daar een fijne tijd gehad en heb nog veel bijgeleerd. De laatste jaren op deze school begon ik met de stages. Heel spannend maar ook heel leuk omdat ik veel mensen leerde kennen. Ik begon op “de Mozaïek” in Wijchen waar ik de catering ging verzorgen. Moeilijk omdat dit allemaal nieuw voor me was maar het lukte me uiteindelijk toch. De tweede stage was op “de Hagert” in Leur waar ik met dieren, oudere mensen en de tuin in aanraking kwam. Dit beviel me beter, ik kon hier wel wat mee. Mijn derde stageplaats was in Grave op “Mooiland” hier kwam je niet buiten en dat vond ik minder. De laatste stageplaats was bij “Brownies & Downies” in Wijchen. Dit was het helemaal en dat maakte de keuze ook niet moeilijk voor me. Ik koos “de Hagert” voor 2 dagen en de andere 3 dagen vulde ik aan met “Brownies & Downies”. De schoolperiode werd op mijn 20ste verjaardag afgesloten en vanaf die dag begon ik met veel plezier op mijn werkplekken.

Op 14 februari 2014, Valentijnsdag, kreeg ik van Joep, een jongen die ik al een tijdje kende, een leuk cadeautje. We zijn samen naar de film geweest en sinds die dag zijn we echte maatjes en delen we lief en leed samen. We weten precies wat we aan elkaar hebben omdat Joep ook het FragieleX-syndroom heeft. Dat is een fijne bijkomstigheid voor ons beide. Samen gaan we naar de atletiekvereniging in Nijmegen en dansen we elke dinsdagavond bij PUUR in Wijchen.
Verder gaan we één keer in de maand naar “De Blauwe Vogels” een soort scouting en naar het “Hoshuuske”in Alverna.
We hopen dat we straks in dezelfde woongroep terecht komen.
Want dat is mijn droom.

Dit is in het kort mijn levensverhaal welke mijn moeder voor me heeft opgeschreven.

 

https://www.facebook.com/woondroomwijchen/?ref=bookmarks

Ontmoet alle bewoners
×