Wil je ons ook helpen?
JA! IK WIL OOK DONEREN

Joep

Joep

Hallo, graag stel ik mezelf even voor aan jullie.
Mijn naam is Joep Thijsen. Ik ben 23 jaar geleden geboren op 29 juni.
Als snel werd duidelijk dat ik “anders” was. Ik ontwikkelde me in mijn geheel eigen wijze en tempo. Na veel zoeken en onderzoeken werd uiteindelijk mijn diagnose via DNA vastgesteld. Ik heb het fragiele x syndroom.
Een diagnose is fijn, je kunt dingen een plaatsje geven maar het meeste heb ik bereikt door gewoon veel aan te gaan, De uitdagingen op te zoeken.
Na 7 jaar veilig op de Bolster in Wijchen bij een hele lieve juf, moest ik toch naar een ZMLK school. Het werd de Kom in Druten. Hier heb ik mijn lieve vriendin Kim leren kennen. We hebben een bijzondere vriendschap. We hebben hetzelfde syndroom, we begrijpen en voelen elkaar in veel dingen aan en spreken dezelfde taal. Op Valentijnsdag 4 jaar geleden kregen we verkering.
Samen doen we veel leuke dingen, atletiek in Nijmegen, dansen bij PUUR, disco dansen bij het Hoshuuske en 1 keer in de maand logeren. Dus genoeg te doen in mijn vrije tijd. Verder werk ik ook nog 5 dagen in de week, 2 dagen bij het Mozaïek en 3 dagen bij Brownies&Downies in Wijchen. Een drukke agenda dus. Gelukkig ben ik heel precies en houd ik al mijn afspraken keurig bij op mijn planbord. Als mijn moeder het niet weet vraagt ze het aan mij.
Nu nog een eigen plek om te wonen. Samen met mijn vrienden en vriendinnen, collega’s en natuurlijk met Kim.
Dat is mijn droom………
Tot slot een uitspraak van Joep: ” Duimpjes omhoog” voor de woondroom en vergeet niet te abonneren.

 

https://www.facebook.com/woondroomwijchen/?ref=bookmarks

Ontmoet alle bewoners
×